Sahifa fully responsive WordPress News, Magazine, Newspaper, and blog ThemeForest one of the most versatile website themes in the world.

Какво да правите с претенциозните клиенти?

ede75b57dee55d6c41b8a532b206854d9efaa061

Няма значение дали бизнесът ви е голям,или малък,винаги ще се намират капризни клиенти.Те изискват прекалено много внимание,което обаче не ви дава допълнителна печалба от техните капризи.Започвате да се чудите ,кое е по важно – да не изгубите клиент,или да си губите времето с претенциозен клиент.Първите въпроси които трябва да си зададете, преди да вземете решение за държанието си спрямо такива прекалено взискателни клиенти.

Най – важното е дали клиента е наясно какво иска от вас.Дали разбира изискванията си.Ако не знаят действително какво искат,то тяхното желание няма как да бъде удовлетворено, и следователно такива клиенти няма как да бъдат доволни.Затова помогнете им да се изяснят какво точно искат, и как вие бихте им били от полза.

Другият въпрос ,който трябва да се запитате, е дали често ви се случват такива клиенти? Ако често се случва да се среща едно или друго изискване от страна на вашите клиенти,значи наистина си струва да отделите време ,за да разберете проблема.Никой не знае вашия бизнес по – добре от самите вас,и затова само вие ще можете да  анализирате ситуацията , и да разберете дали тези изисквания  са важни за решаване и важни ли са за развитието на бизнеса ви.

Претенциозните клиенти, пречат ли ви да работите с останалите клиенти е също много важен въпрос.Непрекъснато ли отделяте повече време на някой по – капризен клиент,и с заниманията си с него пренебрегвате някой друг?Ако е така, трябва да внимавате и да успявате да контролирате това поведение.Не трябва да се борите с ръце и нокти за всеки клиент и за всяка печалба.Не на всеки може да угодите.За вас трябва да е важно да се разбирате с клиентите си и те да остават доволни. Недейте да се стремите да направите щастливи всеки клиент.На някои от тях  няма да можете да предложите необходимото обслужване,поради ограничения им бюджет или поради други причини.Просто техните изисквания са големи за вас.

Ментор България
Ментор България
МЕНТОР България ЕООД е бързоразвиваща се компания, ангажирана основно в сферите на Информационните и комуникационни технологии и в частност сегментирана в нишата на изработката на интернет страници, информационни портали и електронни магазини, презентационни и промоционални сайтове. Консултантската дейност по подготовка и управление на проекти, финансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове. Център за професионално обучение. НАУЧИ ПОВЕЧЕ ЗА МЕНТОР БЪЛГАРИЯ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *