Sahifa fully responsive WordPress News, Magazine, Newspaper, and blog ThemeForest one of the most versatile website themes in the world.

Как да се справим с конкуренцията?

98

Щом сте собственик на електронен магазин,вие трябва да сте наясно с всичко случващо се във вашия бранд.Трябва да знаете какво предлага конкуренцията,на каква цена,по какъв начин го презентира,начина на доставка и т.н.Вашите съперници могат да продават продукти,за които не подозирате.За това трябва да сте наясно,за да бъде успешен вашият онлайн магазин.

Има всякакви хора,за които конкуренцията е война,има такива съперници,които могат да прилагат агресивни промоционални кампании,които да рефлектират негативно върху вашия бизнес.Разглеждайки техните продукти в разпродажба, бихте могли да си изградите ясна представа кои продукти да избягвате.Конкуренцията може да ви даде идеи за нови промоционални тактики.Така,че конкуренцията има две страни,вие избирате коя страна да обърнете.

За да достигнете до тази информация, не е нужно да се ровите с часове. Отделяйте по 30 минути седмично в анализиране на конкуренцията и ще забележите, че ефект има. Но от къде да започнете?Какви са органичните резултати от търсенето? Онлайн магазините на територията на вашия ли са? Излизате ли в топ 5, а вашите конкуренти? Отговарят ли ключовите думи на съдържанието в резултатите?Така че проведете няколко  търсения с различни ключови думи.

От събраната информация можете да изготвите списък с всичко което ви е харесало,както и с всичко което не ви е харесало.Важното е да се абстрахирате от своята гледна точка и да се опитате да погледнете през очите на клиента.Целта на цялото това проучване е стимулирането на продажбите, генерирането на ефективен трафик и вникването в същността на проблема, ако съществува такъв. Познаването на конкуренцията е ключът към успеха на всеки един бизнес без значение дали той е онлайн или офлайн.

Ментор България
Ментор България
МЕНТОР България ЕООД е бързоразвиваща се компания, ангажирана основно в сферите на Информационните и комуникационни технологии и в частност сегментирана в нишата на изработката на интернет страници, информационни портали и електронни магазини, презентационни и промоционални сайтове. Консултантската дейност по подготовка и управление на проекти, финансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове. Център за професионално обучение. НАУЧИ ПОВЕЧЕ ЗА МЕНТОР БЪЛГАРИЯ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *