Дигитална компетентност – Текстообработване с WORD

(0 оценки)
250.00 лв.
Виж количката
Дигитална компетентност – Текстообработване с WORD

ОПИСАНИЕ НА КУРСА:

Курс по ключова компетентност №4 – Дигитална компетентност е съобразена с националната и европейска рамка за учене през целия живот. Продължителността на курса е 45 учебни часа. Формите на обучение, по които се предлага са: Дневна, Вечерна, Съботно-неделна, Дистанционна

 

СЕРТИФИЦИРАНЕ:

Курсът за ключова компетентност №4 – Дигитална компетентност е с продължителност 45 учебни часа, като след завършването му се издава Удостоверение за придобита ключова компетентност Дигитална компетентност – Текстообработване с WORD

КАНДИДАТСТВАНЕ:

Можете да се включите в този курс за придобиване на ключова компетентност №4 – Дигитална компетентност – Текстообработване с WORD по следните начини:

Безплатно – чрез ваучер от Агенция по заетостта – Дирекция „Бюро по труда“ /ДБТ/*

Платено – чрез заплащане на цялата цена на курса

За да се присъедините към обучаемата група изберете бутон „ВКЛЮЧИ СЕ В КУРСА“ и изберете директно плащане или плащане, чрез ваучер.

* ЦПО към МЕНТОР БЪЛГАРИЯ ЕООД е доставчик на обучения, чрез ваучери на Агенция по заетостта и работи с – Дирекциите „Бюро по труда“ в областите /ДБТ/ – Шумен, Варна, София, София-област Пловдив, Търговище, Добрич, Ловеч, Плевен, Видин, Благоевград, Хасково, Кърджали, Габрово, Велико Търново, Перник, Бургас, Ямбол, Монтана, Враца, Русе, Разград, Силистра, Стара Загора, Кюстендил, Пазарджик, Смолян

ЗНАНИЯ И УМЕНИЯ:

Очаквани резултати в края на курса:

Обработка на информацията: Могат да използват различни търсачки за намиране на информация. Използват някои филтри при търсене (напр. търсене само на снимки, видео, карти). Сравняват различни източници за да оценя надеждността на информацията, която намират. Класифицират информацията по методичен начин, с помощта на файлове и папки, за да могат да я намерят по – лесно. Правят резервни копия на информация и файлове, които са запазили.

Комуникация: Могат да използват разширени функции на няколко средства за комуникация (например използване на Voice over IP и споделяне на файлове). Могат да използват инструменти за сътрудничество за напр. споделени документи / файлове, които някой друг е създал. Могат да използват някои функции на онлайн услуги (например обществени услуги, електронно банкиране, пазаруване онлайн). Предавам или споделям знания с други онлайн потребители (например чрез инструменти за социални мрежи или в онлайн общности). Наясно са с и използват правилата на онлайн комуникация („нетикет“)..

Създаване на съдържание: Могат да създват сложно цифрово съдържание в различни формати (например текст, таблици, изображения, аудио файлове). Могат да използват инструменти / редактори за създаване на уеб страница или блог, използвайки шаблони. Могат да направят основно форматиране (например въведете бележки под линия, графики, таблици), касаещи съдържание, създадено от мен или друг потребител. Знят как да правя справки и повторно да използвам съдържание, обект на авторското право. Имат основни познания по програмиране.

Сигурност: Имат инсталирани програми за сигурност на устройството/та, които използвам за достъп до Интернет (напр антивирусна програма, защитна стена). Използват и актуализират тези програми редовно. Използват различни пароли за достъп до оборудване, устройства и цифрови услуги и ги променят периодично. Могат да идентифицират сайтове съобщения, които биха могли да се използват за измама. Могат да идентифицират фишинг мейл. Могат да оформят собствена онлайн идентичност и да следят цифровия си отпечатък. Разбират рисковете за здравето, свързани с употребата на цифровите технологии (например ергономичността, риск от пристрастяване). Разбират положителното и отрицателното въздействие на технологиите върху околната среда.

Решаване на проблеми: Могат да разрешат повечето често срещани проблеми, които възникват при използване на цифрови технологии. Могат да използват цифровите технологии за решаване (нетехнически) проблеми. Могат да изберат цифров инструмент, който отговаря на нуждите ми и чиято ефективност може да бъде оценена. Могат да разрешат технологични проблеми чрез проучване на настройките и опциите на програми или инструменти. Редовно актуализират своите цифрови умения. Наясно са с възможностите си и се опитват да подобряват познанията си.

Детайли на курса

  • Лекции 1
  • Изпити 1
  • Продължителност 45 часа
  • Входно ниво Всякакво ниво
  • Език Български
  • Курсисти 20
  • Оценяване Вътрешно
  • Текстообработване с WORD

    • Лекция 1.1 Текстообработване с WORD Заключена 0m
Ева Христова

Директор

инж. Ева Христова е управител на МЕНТОР БЪЛГАРИЯ ЕООД и директор на Центъра за професионално обучение към дружеството. Завършила е бакалавърската си степен в Технически университет Габрово, специалност Компютърни системи и технологии и е защитила магистърска теза по Управление на проекти във Великотърновски университет "Св. Св. Кирил и Методий". Притежава множество дипломни и следдипломни квалификации, част, от които професионални.

Оценка

Средна оценка

0
0 рейтинг

Датайлен рейтинг

5 Звезди
0
4 Звезди
0
3 Звезди
0
2 Звезди
0
1 Звезди
0