Sahifa fully responsive WordPress News, Magazine, Newspaper, and blog ThemeForest one of the most versatile website themes in the world.

5 важни неща, които трябва да предвидите, преди да стартирате интернет магазин

5 важни неща, които трябва да предвидите, преди да стартирате интернет магазин

online-shopping1. Изберете име и домейн на Вашия онлайн магазин

Докато изборът на име изглежда лесен, изборът на домейн може да се окаже нелека задача. Затова сме ние МЕНТОР България.

2. Проучете конкуренцията

За да сте успешни, трябва да сте наясно с това как се развиват конкурентните онлайн магазини. Следете промоциите, новите продукти, цените и отстъпките, които другите търговци предлагат. По този начин ще можете да сте винаги адекватни на пазара.

3. Изберете Вашия куриер

Доставките и куриерските услуги са неизменна част от работата на всеки онлайн магазин. Преди да започнете да продавате, трябва да сте наясно по какъв начин Вашите продукти ще достигат до клиентите Ви. Проучете кои са куриерските фирми на пазара, какви са условията, които могат да Ви предложат и дали извършват доставки до всички важни за Вас райони. Не е задължително да работите само с един доставчик, изберете най-доброто за Вас и Вашите клиенти.

4. Създайте си маркетинг план

Въпреки, че при стартирането на онлайн магазин, голяма част от хората се концентрират предимно върху работата със софтуера и въвеждането на първоначалното съдържание от продукти, маркетинговият аспект на електронната търговия съвсем не е за подценяване. Маркетирането онлайн е различно и крие своите специфични особености. За стартиращ онлайн бизнес, активностите свързани с популяризиране и покачване на продажбите могат да се разделят най-общо на четири категории:

– активности на самия сайт – това са търговски похвати свързани директно с Вашите продукти: промоционални отстъпки, сезонни намаления, отстъпки за количества, безплатни екстри (като безплатна доставка, подаръчни продукти, промоции от вида – купуваш 2 получаваш 3) и др.

– платена реклама – платената реклама е най-бързия начин да привлечете трафик (респективно продажби) към Вашия сайт. Вариантите за платена реклама в интернет са много, но за стартиращ магазин, най-рационални са РРС рекламните формати (или реклама, при която плащаш за клик). Такива опции се предлагат от Google и Facebook, например

– дългосрочни маркетингови активности – към тази категория спадат дейности, като SЕО – оптимизацията за търсачки, PR, изграждане на онлайн репутация и др.

– активности в социални мрежи – създаване на Facebook страница, организиране на игри и промоции, създаване на видео галерии в Youtube, галерии от снимки .

5. Просто се свържете с насМЕНТОР България и оставете всичко в наши ръце!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *