Sahifa fully responsive WordPress News, Magazine, Newspaper, and blog ThemeForest one of the most versatile website themes in the world.

Как да предотвратите кражба на изображения от вашия уеб сайт

Как да предотвратите кражба на изображения от вашия уеб сайт

 

Тъжната истина, че сте графичен дизайнер, фотограф или блогър, е, че има много хора, които постоянно изтръгват от Вашето съдържание. Хората могат да променят вашите изображения и да ги показват на собствените си уеб сайтове, без да Ви дават никакви признания. Кражбата на визуално или текстово съдържание директно от уеб сайта Ви е най-разпространеният метод за кражба на съдържание и изображения. Ето няколко метода, които могат да ви помогнат да се предпазите от това.

Предотвратяване на кражбата на изображения

Image Законите за авторското право са универсални и се прилагат към всеки, който използва интернет. Ако създадете дизайн или снимка, Вие сте създателят на произведението си по подразбиране, дори ако сте забравили да го споменавате на уеб сайта си. Когато някой се опитва да открадне работата на създателя, това е не само неетично, но и незаконно. Всички видове изображения, като фотографии, графики, карикатури, рисунки, се считат за произведения на изкуството. Според международните закони единствено създателят може да позволи да препечата тяхната работа и използването й. Повечето хора мислят, че ако са достъпни онлайн, те могат да се използват навсякъде, но това изобщо не е вярно. Има много места, където можете да намерите обществени или безплатни изображения. Макар че е ласкателно да виждате други хора да използват твоята работа, може да се досаждаш, че виждаш очевидното незачитане на правата си. Не много хора знаят как да спрат напълно този крадат напредък. Но има няколко начина за предотвратяване на образи и обезкуражаване на крадците.

1. Деактивирайте опцията за десен клик
Всички знаем как да копираме нещо. Просто кликнете с десния бутон на мишката и изберете „запазване на изображението като“. Следващото нещо, което ще видите, е копираното изображение в папката ви за изтегляне. Когато деактивирате опцията с десния бутон върху изображението, това затруднява обикновения потребител да копира вашите произведения на изкуството.

2. Създайте галерии
Качването на изображения един по един на вашия уеб сайт може да бъде досадна работа. Създаването на галерии е много по-лесно. След като създадете галерията, запишете HTML кода, който Ви позволява да включите галерията в произведението на всеки създател. Дори и да се качи галерия в уеб сайта Ви, пак можете да продължите да добавяте снимки към него.

3. Използвайте водни знаци върху изображенията
Водните знаци са процес, при който вашата цифрова информация е оставена незабелязана в носещия сигнал. Той работи перфектно на много фотографии на WordPress. Той Ви помага да откриете източника на незаконно копираните изображения.

4. Включете известия за авторски права
Добавянето на бележка за авторските права не прави много, но помага да се изплаши хората да използват Вашите произведения на изкуството. Ще се появи съобщение, че незаконно кражба на снимки може да доведе до сериозно нарушение. Това ще обезкуражи хората да откраднат и да използват вашето изкуство.

 

И за финал…

Бъдете внимателни, тъй като има злоупотреби с изображения и има лица, които са достатъчно безсъвестни, за да откраднат съдържанието Ви. Вече можете да използвате точките по-горе, за да избегнете публикуването на произведения на изкуството и да сте спокойни, че няма да ги срещнете на друго място.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *