Полезно

Електронна търговия – какви грешки правите?

Електронна търговия

Електронна търговия в интернет пространството не е лесна, а и конкуренцията е голяма, но с правилно планиране можете да печелите без ограничения.

Погрижете се сайта ви да предлага най-добрите продукти и клиентите ви да получават перфектно обслужване, каквото очакват. Премахнете тези грешки:

1. Електронна търговия с погрешните продукти.

Електронна търговия с какво? Нека да не се лъжем, не всички продукти се продават успешно онлайн. Масовите евтини продукти, за които е нужно клиента да плаща куриерска услуга не са сред най-купуваните онлайн, особено ако мога да се намерят в повечето физически магазини. Проверете колко други търговци предлагат продуктите, които сте избрали, и какви стратегии използват, за да привлекат посетителите си да поръчат онлайн.

2. Липса на маркетинг.

Ако направите магазин за електронна търговия, който не рекламирате, то успеха би бил равен на това, да държите визитките и брошурите си в шкафа. Популяризирате сайта си. Използвайте банерна реклама, реклама във фейсбук и инстаграм, за да промотирате офертите си и да създадете имидж на магазина си. Помислете с какво сте по–добри от конкуренцията, и го използвайте в рекламната си кампания и в електронната търговия.

3. Лошо проектирани уеб сайтове

Повечето търговци, бързайки да стартират онлайн магазина си, допускат много и елементарни грешки в електронната търговия. Като например цена на продукта, информация за него, снимки от всички страни и др. МЕНТОР СТУДИО гарантира качество и успех! В сигурни ръце е вашия бизнес!

4. Трудна поръчка

Трябва да осигурите най – лесния начин, посетителят да завърши избраната от него поръчка. Не изисквайте от него ненужна информация и не го затруднявайте да завърши поръчката си. Направете поръчката едностранен процес, без да е нужно клиента да ви се обажда за въпроси и уточнения по завършването на поръчката си. Ние от МЕНТОР СТУДИО ще изградим желаната от Вас форма за поръчки.

5. Трудни за откриване условия за ползване на сайта.

Важно е да опишете условия за ползване на сайта ви. Още по – добре ако са отделни страници с подробно описани процедури за поръчка, доставка, плащане и връщане на стоките поръчани от магазина ви, гарантирайте на клиентите си, че данните им няма да бъдат публикувани и разпространявани по никакъв начин.

6. Лошо обслужване на клиенти при електронна търговия

Това е най – лошата грешка , която може да допуснете.Днес клиентите са много чувствителни на тема потребителско обслужване, ако преценят, че не им предоставяте достатъчно добро ниво на обслужване, биха го потърсили на друго място, дори и да предлагате най-конкурентните цени.

Разгледайте нашите изпълнени проекти и изпратете запитване за оферта за изработка на сайт – това можете да направите от ТУК или да ни потърсите на следните КОНТАКТИВажно е да знаем от какво точно се нуждаете за да изработим коректна оферта