Полезно

Уебинар? Какво е това?

Уебинар

Знаете ли какво е Уебинар?

Терминът “уебинар” е съкращение от уеб-базиран семинар. Презентация, лекция или семинар, който се предава в уеб пространството. Уебинарът представлява онлайн семинар, по време на който експерти в различни области предоставят информация. Информацията достига до участниците по електронен път с помощта на интернет, компютри, мултимедийни проектори и пр.

Участниците и лекторите се свързват чрез интернет и могат да бъдат в различни точки на света. Мо­же да съдържа лекции, док­ла­ди, пре­зен­та­ции и уъркшоп. Уебинарите се представят най-вече на живо. Въпреки това, уебинарът може да бъде записан и предоставен „при поискване“, осигурявайки възможност на участника да гледа уебинара, когато пожелае и когато разполага с време и спокойствие за това.

Потенциалът на уебинара

Използването на тази технология за обучение все още прави първите си стъпки. Използването в рамките на преподавателската практика се разширява много бързо. Потенциалът, който уебинарите предлагат за обучение, особено на възрастни и за продължаване на професионалното развитие в рамките на малки и средни предприятия, разкрива огромни възможности за дистанционно (без пътувания и отсъствия от работа)  повишаване на квалификацията на персонала.

Традиционния семинар,  служителите се налага да бъдат освободени от работа и/или командировани  по време на обучението, което повишава стойността на разходите за компанията. Допълнително, възможността за пълноценно живо участие на участниците в уебинарите и това прави този вид обучение много гъвкаво и  ефективно. И не на последно място–записаният материал може да бъде предоставен на участници, за да могат да го гледат, когато и колкото пъти пожелаят.

Освен с уебинар, как можете да печелите от Интернет?

А ако искате да печелите от Интернет разгледайте нашите ИЗПЪЛНЕНИ ПРОЕКТИ и изпратете запитване за оферта за изработка на сайт с цел бизнес реклама – това можете да направите от ТУК или да ни потърсите на следните КОНТАКТИВажно е да знаем от какво точно се нуждаете за да изработим коректна оферта