Полезно

Какъв цвят трябва да е Вашият сайт

Цвят! Трябва Ви цвят!

За да изпълните Вашата цел е необходимо да предразположите посетителите си към конкретни действия – да прочетат, да купят, да дарят, да влязат в страница “Контакти” и т.н. Как обаче един цвят би променил реакцията по потребителя? Ето и интересна информация, която може да се окаже много полезна:

ЧЕРВЕН САЙТ

Червения цвят подсъзнателно сигнализира за опасност и напрежение. Най – често посетителят има желание да избяга.  Да не забравяме обаче, че червеното привлича вниманието и е по-лесно да подтикне потребителя да ДЕЙСТВА!

БЯЛ САЙТ

Белият сайт се асоциира с вестник, списание или книга. Посетителят в такъв сайт се чувства спокойно, а ако има ярки, не много графични елементи (снимка) то е интересно. Посетителят в такъв сайт се чувства като у дома си, но рекламата го привлича малко.

ЖЪЛТ САЙТ

Този цвят е най – малко привлекателен от гледна точка на бизнеса в интернет. Оказва се, че през първите 3 секунди от прекарването си в такъв сайт , ние направо спираме да дишаме или поемаме дълбоко въздух за да се съвземем.

Подходящо е да се комбинира с поне още един основен цвят – синьо, черно, индиго и др., това би променила цялостния облик на един жълт сайт

СИВ ЦВЯТ ЗА САЙТ

Сивия цвят (съчетан черен и бял) предизвиква загуба на интерес към темата. Интересен е фактът, че като са попаднали на сив сайт, повечето посетители изобщо напускат интернет или преминават към някаква онлайн игра – те подсъзнателно се опитват да си върнат  загубеното настроение.

Дадете ли концептуален акцент на един сив сайт обаче той може да препълни “пазарската количка”

КАФЯВ САЙТ

Ако цветът на сайта ви не е наситен , като цвят на кафето или стара кожа, можете да постигнете учудващо големи резултати – до 30 % конверсия на банерна реклама  и до 50 % на контекстна реклама. Това става, защото кафявият цвят успокоява и пречиства съзнанието и посетителят може да възприеме цялата информация в сайта, в това число и рекламата.

СИН САЙТ

Наситено синия и светло син цвят са идеални за детски сайтове, сайтове посветени на новини, както и за интернет магазините, продаващи стоки от леката промишленост като дрехи, обувки, аксесоари. Реклама в такива сайтове работи, когато се явява продължение на търговско предложение намиращо се на същата страница или представлява конкретна справочна информация. Тъмно сините сайтове са идеални за създаване на усещането за разкош и и доверие.

ЗЕЛЕН САЙТ

Зеленият цвят е един от най – мамещите цветове, защото в зависимост от тона и наситеността  може както да Ви въздигне, така и да срине посещаемостта. Най- вече това е актуално за сайтове, в които е оцветена повече от 60 на сто от площта.

Разгледайте нашите изпълнени проекти в желания от вас цвят

Изпратете запитване за оферта за изработка на сайт – това можете да направите от ТУК или да ни потърсите на следните КОНТАКТИВажно е да знаем от какво точно се нуждаете за да изработим коректна оферта