Sahifa fully responsive WordPress News, Magazine, Newspaper, and blog ThemeForest one of the most versatile website themes in the world.

Какво е ,,Уебинар“?

Какво е ,,Уебинар“?

webinarТерминът “уебинар” е съкращение от уеб-базиран семинар, презентация, лекция или семинар, който се предава в уеб пространството. Уебинарът представлява  онлайн семинар, по време на който експерти в различни области предоставят информация. Информацията достига до участниците по електронен път с помощта на интернет, компютри, мултимедийни проектори и пр.

Участниците и лекторите се свързват чрез интернет и могат да бъдат в различни точки на света. Мо­же да съдържа лекции, док­ла­ди, пре­зен­та­ции и уъркшоп. Уебинарите се представят най-вече на живо. Въпреки това, уебинарът може да бъде записан и предоставен „при поискване“, осигурявайки възможност на участника да гледа уебинара, когато пожелае и когато разполага с време и спокойствие за това.

Използването на тази технология за обучение  все още прави първите си стъпки, използването ѝ в рамките на преподавателската практика се разширява много бързо.Потенциалът, който уебинарите предлагат за обучение, особено на възрастни и за продължаване на професионалното развитие в рамките на малки и средни предприятия, разкрива огромни възможности за дистанционно (без пътувания и отсъствия от работа)  повишаване на квалификацията на персонала.

Традиционния семинар,  служителите се налага да бъдат освободени от работа и/или командировани  по време на обучението, което повишава стойността на разходите за компанията. Допълнително, възможността за пълноценно живо участие на участниците в уебинарите и това прави този вид обучение много гъвкаво и  ефективно.И не на последно място – записаният материал може да бъде предоставен „при поискване“ от участници, за да могат да го гледат, когато и колкото пъти пожелаят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *