Sahifa fully responsive WordPress News, Magazine, Newspaper, and blog ThemeForest one of the most versatile website themes in the world.

Сайт или Facebook страница?

Сайт или Facebook страница?

Толкова много хора се залъгват , че рекламата във Facebook е достатъчна. Попитахме няколко фирми, как си рекламират бизнеса? Естествено отговорът им беше Facebook.Попитахме ги също дали не биха си направили сайт? Отговорът беше не изненадващ за нас – “За какво ми е сайт, всички са във Facebook, слагам снимки, лайкват, пишат, има работа. Нямам нужда от уеб сайт.” Нека се замислим Facebook е уеб в уеба. Особено с новите промени и увеличеният канвас размер, цялата комуникация може да се случва без никакъв проблем само и изцяло във Facebook. Да, ама не. Ето защо.

Facebook страницата не я притежаваш, за разлика от сайтът. Факт е, че Facebook се променя прекалено динамично и страници и общности по странен и насилствен начин биваха отнемани от създателите им. Информацията в  Facebook можеш да я променяш , можеш да качваш нови и нови неща,но идва моментът в които можеш да бъдеш заместен. Там не определяш ти правилата. Докато в твоя собствен сайт нещата са изцяло в твои ръце.

Трафика към всеки сайт в повечето пъти , да не казвам във всички идва от Google. Facebook генерира много трафик, все пак в дългосрочен план търсачката на Google ще бъде домениращият начин хората да намират справочна информация или услуги. Информацията в твоя сайт има много по – дълъг живот , отколкото в фейсбук. Страници, които се класират добре в google по определени ключови думи е възможно години наред да ти носят трафик и продажби. В най-добрият случай якият ти статус във Facebook ще живее 24 часа и след това ще бъде погребан.

Сайтът ти служи като склад за подбрана, специална информация за бизнесът ти.Тази информация е винаги на разположение 24/7 , лесно достъпна е за всеки който се интересува.

Истината е, че Facebook ще забави растежа на другата част от уеба, позната ни до сега. Facebook е страхотен инструмент, но да не забравяме, че и неговото време ще мине.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *