Sahifa fully responsive WordPress News, Magazine, Newspaper, and blog ThemeForest one of the most versatile website themes in the world.

Как да се справите с кризата в социалните медии и да подобрите отрицателните отзиви

Как да се справите с кризата в социалните медии и да подобрите отрицателните отзиви

Дори да сте планирали внимателно оптимистичен диалог и маркетингови съобщения  към феновете си, по всяко време някой може да дойде и да публикува отрицателно мнение за Вас.  Тук са посочени някои от най-добрите указания как да се справите с тях. Но първо, какво може да се обърка?

Видове отрицателни отзиви

Проблемът е най-лесният за разрешаване. Това е по-скоро въпрос на подкрепа, но трябва да го предпазите от „избухване“, като потвърдите проблема и го предотвратите бързо. Опитайте се да получите действителна информация за него и след успешното му разрешаване, отговорете на оригиналната публикация в социалните медии.

Критиката е истинска обратна връзка за това, което смятат хората за Вашите продукти и услуги. Критиката може да избухне, ако бъде пренебрегната или неправилно разгледана. Проверете проблема и оставете хората да знаят, че се вглеждате в него. Един от начините да се сведе до минимум критиката е да се създаде поле за предложения, за да се съберат мнения, които иначе биха били изразени по-отрицателно.

Кризата удря, когато някой е наистина разочарован. Обикновено това е резултат от по-ранно пренебрегване. Първо се уверете, че наистина има проблем и това не е някой, който се опитва да създаде проблем от тънък въздух. Ако наистина има такъв, се извинявате за това, което се е случило. След това нека хората да знаят, какво ще правите с тях. Дайте времева линия и посочете действията, които ще предприемете.

5tipstogrow

Ето някои указания за това как да преодолеете кризата в социалните медии:

Изградете истинска фен аудиторя, за да Ви помогнат при възникване на криза.

Анализирайте социалните медии, за да откриете потенциалните проблеми възможно най-рано.

Не пренебрегвайте отрицателната обратна връзка. Отговаряйте на въпроси, справяйте се с критиките, насочвайте хората.

Цензура. Не изтривайте отрицателните отзиви, ако се основават на реални проблеми. Тази форма на игнориране на хората ще ги направи по-ядосани и проблемът ще ескалира по-бързо. Това обаче ще се случи на място, които не контролирате.

Когато срещнете отрицателна обратна връзка, ангажирайте възможно най-рано.

Часове, не дни.  Ако действате бавно, проблемът може да стане достатъчно голям, за да се разпространи и в други медии. Но ако действате бързо може да имате възможност да се запази ситуацията от ескалацията.

Не се паникьосвайте! Обмислете всички налични факти и дадете обмислен и обективен отговор.

План за криза. Какво може да се случи? Как бихте реагирали? Дори елементарен план ще Ви помогне повече, отколкото никакъв план изобщо.

Отговорен екип. Кой ще бъде отговорен за решенията и кой ще управлява социалната медия по време на кризата. Той трябва да се включи в управлението на най-високо ниво, тъй като редовните поддръжници за потвърждение може да не са достатъчно бързи.

Създайте фактически страници, които ще отговорят на ключовите въпроси за ситуацията и ще дават допълнителна информация. Тези страници могат да бъдат създадени предварително при планиране на потенциални кризи. Предлагаме да създадете тези страници в домейните си, а не във Facebook или други канали на трети страни.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *