Sahifa fully responsive WordPress News, Magazine, Newspaper, and blog ThemeForest one of the most versatile website themes in the world.

Социални медийни маркетингови грешки, които трябва да се избягват

Социални медийни маркетингови грешки, които трябва да се избягват

Социалните медии са за хората, които обичат да бъдат третирани с уважение. Отнасяйте се към хората като към личности, приятелски и лично.  Когато кризата удари, останете неутрални и се заемете със ситуацията. Съсредоточете се върху това, което можете да промените, да потърсите решение, а не жертвата.

Какво да имате предвид, когато се занимавате с отрицателна обратна връзка в маркетинга на социалните медии:

● Не забравяйте, че не контролирате посланието, се отпуснете и се отпуснете. Нека вашите служители и клиенти говорят свободно.
● Наблюдавайте цялото присъствие на социалните медии на Вашата марка. Канали за социални медии, блогове, форуми и новинарски емисии.
●  Няма крайна дата за социалните Ви медийни дейности. Не мислете за тях. Социалните медии са дългосрочни.
● Не лъжи!
● Не използвайте законни заплахи за мълчание на клиентите.
● Бъди истински. Намирането на взаимодействие с клиентите чрез наемане на агенция (или служител), за да се преструвате, че сте защитник на марката, не е чудесен начин за успех.
● Не цензурирайте съдържанието на потребителя. Това може да превърне тривиалния въпрос в огромна криза.
● Създаване на ясна политика в областта на социалните медии. Какво се изтрива? Грешен и обиден език, заплахи срещу отделни лица, реч на омразата, коментари за продуктите / услугите.
● Създайте насоки, какви действия да предприемете в случай на вълна от негативни разговори в социалните медии.
Как ще отговорите на отрицателно съдържание.
Кой решава, какво да прави с негативните коментари.
Кое е най-лошото, което може да се случи? Как да отговоря?
Какво трябва да е времето за реакция в различни ситуации.
Кой е този, който е публично достъпен и отговаря за разрешаването на кризи.
● Не пренебрегвайте негативните разговори. Гледайте и бъдете готови да реагирате. Не е нужно да отговаряте на всяко отрицателно споменаване. Отрицателните отзиви за продуктите и сравненията с други марки винаги ще са там.             ● Не говори за Социално-медийните грешки на други.

Когато се случи негативно събитие, пазете емоциите си под контрол. Повечето ситуации могат да бъдат решени разумно. Нека другата страна знае, че разбирате как се чувстват и ще решите ситуацията. Никога не обвинявайте другите и не се занимавайте с проблема, ако Вашето его е единственото нещо, което Ви вбесява, пропуснете ситуацията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *